Wildlife Film Festival 2018 - Cinerama Rotterdam

Winner ADCN Awards 2018!

‘It spoke to all target groups in a sympathetic, Rotterdam style no-nonsense way.
It feels accessible and looks easy, one of the hardest things to do.’ 

— Winnaar zilver, ADCN Awards 2018, categorie graphic design

Een meerdaags filmfestival voor wildlife liefhebbers!

Het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) is een meerdaags filmfestival gericht op het vertonen van wildlife films en documentaires. Het eigenzinnige festival vindt plaats in filmtheater Cinerama, in het hart van Rotterdam. Het Wildlife Film Festival Rotterdam beoogt een verfrissend en inspirerend filmfestival neer te zetten dat het publiek bewust maakt van de schoonheid van de natuur in Nederland en daarbuiten en van het belang om die te behouden. Ieder jaar kiest het festival een ander thema met een daarbij behorende diersoort.

Wij maakten een sterk en vooral eenvoudig woordbeeld: leesbaar en herkenbaar voor iedereen. Ieder jaar staat een ander dier centraal. Het dier bepaalt de uitstraling en de basiskleur. Het campagnebeeld ontstaat door karakteristieke delen van het dier (poten, staart, snavel, enz.) te verbinden met het woordbeeld. Samen met de gekozen ledematen/kenmerken vormt het woordbeeld het lichaam van het dier. Bewust is gekozen voor een suggestie. Een volledige (fotografische) weergave maakt het campagnebeeld traditioneel en daarmee niet opvallend. Juist het speelse karakter past bij het eigenzinnige nichefestival. Daarbij reflecteert het dier steeds het festivalthema.

Ieder ‘diericoon’ wordt jaarlijks op een humorvolle wijze ingezet, zowel in print als digitaal. Op deze wijze willen we het festival een eigenzinnige en herkenbare identiteit aanmeten zonder ontoegankelijk te worden. Het herkenbare, speelse en opvallende campagnebeeld bleek een schot in de roos. Het festival is breed bekend. Dit uit zich tijdens iedere editie in volle zalen.

motion design: Quinten Swagerman
documentatie: Aad Hoogendoorn

WFFR, 2017
WFFR, 2016
WFFR, 2015