Let's start a flower movement!

LET’S START A FLOWER MOVEMENT!

Veld & Vaas is de bloemenkwekerij & werkplaats van kweker en landschapshistoricus Mariette Kamphuis en kunstenaar en florist Denise Collignon. Op landgoed Op Hodenpijl vlakbij Delft, kweken zij ‘slow flowers’: biologisch en op volle grond. In het werk van Veld & Vaas staat de intense en vluchtige schoonheid van kiemen, groeien, bloeien en verval centraal. Het bloemenveld dient als laboratorium voor het werk.Veld & Vaas staat voor een bedrijf met twee karakters: kunst en landschap. Het werk van Veld & Vaas kenmerkt zich door plantaardige materialen, folklore, en historische en actuele (bloemsier)kunst. Ze voelen zich onderdeel van een lange traditie en zetten deze voort naar actuele inzichten; ecologisch, betrokken en met een dosis humor.

Veld & Vaas presenteert zich als een symbiose van twee werelden. Zij vormen het uitgangspunt voor het logo en de identiteit. Het logo kan op twee manieren worden ingezet: horizontaal en verticaal. De woorden Veld en Vaas passen zich altijd aan binnen het kader/canvas en worden onderverdeeld door het gecentreerde ampersandteken, dat als koppeling dient tussen deze twee persoonlijkheden.

Deze symbiose hebben we doorvertaald naar de huisstijl, website en diverse verpakkingen zoals de bloemenzeep. Hiermee hebben we een European Design Award gewonnen.

SYMBIOSE VAN TWEE WERELDEN

Veld & Vaas presenteert zichzelf als een symbiose van twee werelden, welke het uitgangspunt vormde voor de verpakking. De kleur van de verpakking is afgeleid van de inhoud van de zeepsoorten / ingrediënten (goudsbloem en actieve kool), welke ook samen komen in een dubbelkleurige variant met beide zeepsoorten. Het resultaat is een tijdloos ogende verpakking, waarin het verhaal van de bedenkers terugkomt aan de binnenzijde. Zodra je de verpakking opent komt de geur je tegemoet.

Winnaar European Design Award: zilver, 2018

A symbiosis of two worlds into one package

Fotografie: Aad Hoogendoorn, Bob van der Vlist, Daniel Nicolas