Studio C is een werkplek in Museum Kranenburgh

STUDIO C

Voor Museum Kranenburgh in Bergen ontwikkelden we een nieuwe educatieve ruimte en kinderactiviteit genaamd Studio C. In de expositiezaal creëerden we een plek vanuit het concept “Space within a space”. We bakenden de ruimte af door het gebruik van kleur. Bezoekers herkennen dankzij de kleur “de ruimte in de ruimte” maar voelen geen barrière door de afwezigheid van muren. Ze worden uitgenodigd om aan de slag te gaan.

De kleur rood, afgeleid uit een onderzoek naar de favoriete kleur van kinderen, verbindt de muur en de vloer. De plek krijgt diepte en een functie dankzij de multifunctionele werktafel ontworpen door Lambert Kamps. Zowel de tafel als de krukjes hebben dezelfde kleur rood als de muur en de vloer. Hierdoor wordt de speciale ruimte binnen de expositiezaal extra benadrukt.

Fotografie: Aad Hoogendoorn

Een educatieve opdracht

Ook ontwikkelden we de eerste educatieve opdracht voor Studio C. Kinderen vroegen we een letter naar keuze uit het woord ‘Studio C’ te tekenen en zich eigen te maken. Op deze manier ontdekten ze een belangrijk aspect van grafische vormgeving, namelijk typografie. De letters werden tentoongesteld in de studio en vormen tegelijkertijd de titel van de ruimte. Uit al die honderden letters hebben wij een selectie gemaakt om het nieuwe woordbeeld/logo van Studio C te vormen.