Kunstweekend Charloisse

This could be Rotterdam or anywhere

In de wijk Charlois wonen en werken circa 300 kunstenaars. Het is een hechte, internationale kunstenaarsgemeenschap. Met ‘This could be Rotterdam or anywhere’ wilde het Kunstweekend Charlois dit bijzondere gebied in Rotterdam-Zuid op de kaart zetten, ook voor mensen aan de overkant van de Maas. Meer dan 100 kunstenaars toonden hun werk op bijzondere locaties in het havengebied van Charlois: van leegstaande winkels en ateliers tot woonkamers, galeries en binnentuinen. Ook bood de manifestatie een randprogramma met workshops, concerten, feesten en films.

Zet een bijzonder gebied op de kaart

Het Kunstweekend vroeg studio de Ronners om een festival-identiteit te ontwikkelen. Een heldere markering van ateliers, kunstwerken, kunstinitiatieven en galeries was belangrijk. Studio de Ronners presenteerde hierop een 3D vlak met een extra markeringskruis. Het ruimtelijk effect zorgt voor een dynamische werking.

Markeringskruis voor kunst in Charlois

De huisstijl is no-nonsens. Daarmee past het bij de Rotterdamse mentaliteit en de rauwe schoonheid van Charlois. Bewust is gekozen voor één kleur die zowel in positief als negatief geplaatst kan worden. Ook kan de tekstmarkering over het beeld geplaatst worden. Hierdoor ontstaan diverse toepassingsmogelijkheden.

Rauwe, no-nonsense schoonheid